(Medisch) Pedicure

Pedicure behandeling

Bij een pedicure behandeling gaat het om het verzorgen van de voeten, daarbij kijken we naar de nagels en de huid. We zorgen ervoor dat de klant weer pijnloos kan lopen, mocht dit het geval zijn. Zoals teen nagels die ingaan groeien, maken we los, halen overtollig eelt weg en pijnlijke likdoorns weg.
Knippen de nagels in de goede vorm, en als de klant schimmelnagels heeft, en ze verdikt zijn, frezen we deze dunner. Adviseren dan ook gelijk een crème tegen schimmelnagels.

Dan kijken we naar de rest van de voet en halen we, indien noodzakelijk, eelt en likdoorns weg.

Hoe ontstaan eelt en likdoorns?

Eelt ontstaat doordat de huid zichzelf wilt beschermen tegen druk en wrijving, bij een teveel aan eelt kan dit juist tegen gaan werken, en er kan pijn ontstaan. Likdoorns ontstaan ook door druk en wrijving, waardoor er eelt dieper de huid in gaat. Dit alles sluiten we af door de voeten in te smeren met een crème die speciaal voor de huid geschikt is.

Pedicure behandeling, ook voor mij?

Bij iedereen kan een pedicurebehandeling gegeven worden, maar de een zal meer op de voeten hebben dan de andere, daarom hebben we ook twee soorten behandelingen, een kortere en een grotere. Bij de grote behandeling wordt alles gedaan wat hierboven staat, nagels en eelt. De kortere behandeling kijken we alleen naar de nagels. Ook is het natuurlijk mogelijk om een kleurtje op de teen nagels te doen, vooral voor de zomer, als men op slippers naar huis kan, zodat het nog goed kan drogen.

Extra zorg behandeling

Ook kunnen mensen met reuma of diabetes komen voor een pedicure behandeling. Die hebben namelijk extra zorg nodig voor de voeten omdat de voeten veel kwetsbaarder zijn. Voor mensen met diabetes zijn wij aangesloten bij ketenzorg Honk en podotherapeut Zorg om voeten.

Pedicure Alkmaar

Schoonheidssalon Anouk is expert op het gebied van pedicure behandelingen.
Wij gaan professioneel en zeer hygiënisch te werk en helpen u aan verzorgde voeten.

Maak een afspraak voor een pedicure behandeling in onze salon in Alkmaar.

Aangesloten bij:

ProVoet logo


Bezoekadres
Daalmeereiland 2
1827 KX, Alkmaar
06 49 177 667
info@schoonheidssalonanouk.nl

Openingstijden
Maandag: 13:00 – 21:00
Donderdag: 11:00 – 19:00
Vrijdag: 09:00 – 17:00

Pedicure behandeling in Alkmaar?

Geef uw voeten de schoonheid die het verdient.

Wij zorgen dat u weer pijnloos kunt lopen.
Ervaar dit zelf na een pedicure behandeling in onze schoonheidssalon in Alkmaar.